CREDO VOOR MIJN RELATIEJij en ik hebben een relatie die belangrijk voor mij is,maar toch zijn wij twee gescheiden persoonlijkheden met onze eigen waarden en behoeften.

Laten wij elkaar steeds eerlijk en open tegemoet treden,zodat we elkaars waarden en behoeften beter leren kennen en begrijpen.

Steeds wanneer de vervulling van mijn behoeften in de weg wordt gestaan door wat jij doet,dan zal ik je eerlijk en zonder verwijten zeggen wat mij hindert en je daardoor de kans geven je gedrag te veranderen uit respect voor mijn belangen.
En ik wil graag, dat jij even open tegenover mij zult zijn als mijn gedrag jou hindert.

En wanneer er konflicten zijn in onze verhouding, laten we dan elk konflict oplossen zonder met alle geweld te willen winnen ten koste van de ander. Geen van beiden zal verliezen, we zullen beiden winnen.

Bij iedere moeilijkheid in je leven zal ik proberen met acceptatie en begrip te luisteren en je zo helpen je eigen oplossingen te vinden, liever dan je mijn eigen oplossingen op te dringen.
En ik wil graag, dat jij naar mij zult luisteren als ik oplossingen voor mijn moeilijkheden moet vinden.

Omdat onze verhouding er een zal zijn die het ons beiden mogelijk maakt om te worden waartoe we volgens onze aanleg in staat zijn, zullen we die verhouding in stand houden met aandacht, zorg en respect voor elkaar.


Thomas Gordon

 

 

-TERUG-